BOOSTER IMUNITAR NATURAL

- VITAMINA C, VITAMINA D, ZINC ȘI QUERCITINĂ -


Mielatele sunt forme galenice foarte vechi, care se prepară cu miere. Mielatele reprezintă una din formele prin care un produs vegetal poate fi utilizat în scop terapeutic. Mierea extrage activele vegetale și le conservă timp îndelungat fără a mai fi nevoie de alți conservanți.

 

Eu am pregătit două borcane pe care le-am lăsat 4-5 zile în loc întunecat și răcăros. Într-un borcan am pus sâmburi de nuci și caju crud, apoi l-am umplut cu miere. Acest amestec conține cantități mari de vitamina D și zinc. În celălalt borcan am făcut Melimelon - gutui cu miere. Aici se află cantități mari de vitamina C și Quercitină

 

Desigur că aceste amestecuri au foarte multe beneficii pentru sănătate, însă eu am să punctez în acest articol doar cele referitoare la sistemul imunitar.

 

BENEFICII NUCI, CAJU ȘI MIERE

 

Vremea nucilor este exact când lumina soarelui începe să piardă din intensitate și organismul nu mai poate produce vitamina D cu ajutorul razelor solare. Când lumina solară începe să scadă, noi trebuie să începem să mâncăm nuci. De ce? Pentru că nucile conțin multă vitamina D. 

 

Vitamina D întărește sistemul imunitar, scade riscul infecțiilor respiratorii şi protejează plămânii. Limfocitele (celulele T) care distrug bacteriile si virusurile din organism, sunt mai puțin active în cazul în care există concentrații reduse de vitamina D în organism. Însă celulele T se activează când receptorii lor identifică vitamina D în fluxul sanguin și încep să lupte cu infecția.

 

Despre nuci am scris mai multe aici.

 

Caju sunt nucile cele mai bogate în zinc. 

Zincul nu poate fi produs de organism, astfel că el trebuie furnizat în permanență prin alimentație.

Zincul este un mineral foarte important pentru imunitate, lipsa lui face organismul vulnerabil în fața răcelilor, gripelor, infecțiilor virale și bacteriene. Dacă la primele simptome de răceală sau gripă se administrează zinc, durata și severitatea bolii se reduc semnificativ. Dacă zilnic, prin alimentație ne asigurăm porția de zinc, sistemul imunitar se fortifică și devine rezistent în fața agenților patogeni.

 

Mierea de albine fortifică sistemul imunitar, are proprietăți antivirale, antibacteriene, antioxidante, antiseptice și antiinflamatoare. 

Combate durerile de gât și tusea seacă și ajută organismul să lupte cu agenții patogeni. Mierea de tei în special, are efecte expectorante şi calmante ale tusei productive. Mierea de conifere ( brad, pin)  este cea mai benefică în infecţii respiratorii și protejază plămânii.

 

Acest amestec de nuci, caju și miere se ține închis ermetic în loc întunecat și răcoros timp de 4-5 zile. Apoi se administrează de 2-3 ori pe zi, câte o lingură pe stomacul gol, după care se bea câte o lingură de Melimelon.

 

 

BENEFICII GUTUI CU MIERE - MELIMELON

 

 

 

Principiile active ale gutuii sunt extrase de miere și rămân conservate în siropul pe care grecii antici îl numeau Melimelon.

 

Melimelon era folosit de grecii antici ca medicament, pentru orice afecțiune aveau. Beneficiile acestui amestec cu un conținut mare de vitamina C și Quercitină sunt nenumărate, deoarece la beneficiile gutuii se adaugă și beneficiile mierii de albine.

Am scris un articol separat despre cum se prepară Melimelon și beneficiile pe care le are, aici.  

 

Vitamina C  întărește puternic sistemul imunitar, previne și tratează răceala, gripa, infecțiile virale și bacteriene. Vitamina C nu poate fi produsă de organismul uman, de aceea trebuie să administrăm din alimentație. Beneficiile vitaminei C naturale nu sunt identice cu cele ale vitaminei C de sinteză, de aceea este recomandat să ne luăm porția de vitamina C din alimentație nu de la farmacie.

 

 

Quercetina este numită regina flavonoidelor. Acest antioxidant puternic se află în coaja de gutui. În timp ce 100 de grame de coajă conține 18 miligrame de Quercetină, miezul conține numai urme din ea.   

 

 

Quercetina fortifică imunitatea, este puternic antiinflamatoare, fiind folosită și în tratamentul pacienților cu COVID ‐ 19, datorită proprietăților antivirale și antibacteriene pe care le are. Quercetina inhibă inclusiv tulpinile de gripă AH1N1, H3N2 și H5N1. Quercitina poate fi administrată și preventiv, pentru a susține funcția imunitară și răspunsul la inflamație, scăzând astfel riscul de infecții.

 

Melimelon se administrează de 2-3 ori pe zi, câte o lingură pe stomacul gol, singură sau alături de o lingură de miere cu nuci și caju.

 

 

Autor: Plante de leac

© 2018 - 2023. Toate drepturile rezervate.

 

 

 

Natura vindecă trupul și  iubirea vindecă sufletul!

Să fiți sănătoși! 

Cu drag,

Distrinuie mai departe


Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi  să  bifați  ultima căsuță,  prin care confirmați că nu sunteți robot.  Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc! 

Kommentare: 0