(Hordeum vulgare)
Orzul este printre cele mai vechi cereale cunoscute. Cu mii de ani în urmă, în China și Egipt, orzul a fost unul din alimentele de bază. În antichitate, deși orzul era consumat numai de oamenii săraci și de soldații care pierdeau războiul, medicii vremii îl foloseau zdrobit, împotriva multor afecțiuni ale pielii. Popoarele germanice hrăneau și animalele cu orz și îl foloseau și la producția de bere. În Asia, orzul a fost considerat mult timp, un adevărat panaceu pentru potență.
CE ESTE IARBA DE ORZ?
După plantare, semințele de orz germinează în 1-2 săptămâni. Ceea ce crește din semințe se numește iarbă de orz. Când iarba de orz atinge înălțimea de maxim 10-15 cm, ea trebuie culeasă, deoarece atunci conține cantităţi impresionante din cele mai valoroase elemente necesare vindecării, regenerării și transformării organismul uman. Se poate spune cu precizie, că orice afecțiune poate fi combătută într-o oarecare măsură, prin intermediul acestui elixir verde.
Datorită cercetătorului japonez și farmacologului dr. Yoshihide Hagiwara, iarba de orz a devenit cunoscută ca un supliment alimentar la nivel mondial. În anii 1960, el a cercetat peste 200 de plante verzi și a constatat că iarba de orz are un profil nutrițional unic și cea mai mare densitate nutritivă. De exemplu, iarba de orz are un conținutul ridicat de proteine (20-25%), fiind prezenți toți cei 8 aminoacizi esențiali, care sunt foarte prețioși, deoarece organismul nostru NU ii poate produce singur, DAR, dacă măcar unul lipsește din organism, ne pândește o boală nutrițională gravă.
BENEFICII
În verdele ierbii de orz stă toată puterea SOARELUI.
Clorofila - această lumină solară convertită în verde, este o materie vegetală vie, care funcționează ca o celulă de colectare a luminii și care absoarbe energia soarelui și o poate transmite celulelor corpului uman, dacă este consumată. S-a dovedit științific că odată consumată, clorofila susține oxigenarea celulară și are un efect vindecător asupra organismului uman. Clorofila din iarba de orz drenează toxinele din corp, stimulând funcția de detoxifiere a ficatului, înhibă inflamațiile în stomac, intestin și gingii, susține procesul de vindecare în infecțiile bacteriene. Clorofila crește performanța ficatului, a pancreasului, sprijină și ameliorează funcția hepatică si funcția biliară, ajutând la vindecarea chisturilor, tumorilor, a hepatitei, reglând toate disfuncțiile ficatului si a vezicii biliare.
Pe lângă clorofilă, prezența în cantități mari a grupului de vitamine B din iarba de orz ( inclusiv Vitamina B12), produce un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Proporția de calciu din iarba de orz, este de două ori mai mare decât în cazul laptelui. Potasiul este, de asemenea, prezent în cantități impresionante și este necesar pentru ca inima să funcționeze bine - o deficiență de potasiu produce rapid aritmii cardiace, deoarece potasiul controlează contracția musculară și reglează echilibrul hidric al celulelor.
Iarba de orz ajută și la formarea sângelui sănătos, pentru că organismul are nevoie de fier pentru transportul de oxigen.
Având cantități semnificative de fier, iarba de orz se recomandă în cele mai grave tipuri de anemie. Prezența zincului în iarba de orz este esențială pentru organism deoarece întărește sistemul imunitar și ajută metabolismul. Iarba de orz scade colesterolul, prevenind astfel bolile cardiovasculare, dă rezultate remarcabile în tratamentul diabetului de tip 1 și 2, elimină constipația și sindromul intestinului iritabil.
Bogată în vitamina A, iarba de orz vindecă tulburările oculare tipice, care includ cataracta, probleme de vedere la noapte, pierderea vederii și degenerarea maculară. Nici funcția pulmonară nu este ocolită de beneficiile consumului de iarbă de orz. Administrarea pe termen lung, reduce riscul de cancer pulmonar, de cancer la trahee, esofag și laringe, având efect vindecător și asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.
Iarba de orz are de asemenea, efecte benefice și asupra pielii - acnee, psoriazis și dermatită atopică. Iarba de orz este recomandată și pentru sportivi, deoarece are un conținut ridicat de magneziu și previne crampele musculare. De asemenea, se folosește în combaterea vânătăilor.
Alimentele pe care le mâncăm ne influențează organismul până la nivel de celulă. Sănătatea noastră depinde de funcționarea optimă a celulelor corpului. Atunci când începe primăvara și natura se trezește la viață, dar și în timpul verii, este bine să ne curățăm organismul de reziduurile care sunt acumulate până la nivel celular. Procesul de detoxifiere prin care trece organismul atunci când se administrează iarba de orz, începe din cavitatea bucală. Se împrospătează respirația, gingiile devin sănătoase și se sensibilizează simțului gustului. Concomitent se reduce apetitul pentru stimulentele care dăunează sănătății: zahărul, alcoolul, tutunul, drogurile etc. Esofagul și stomacul beneficiază și ele de procesul de curățare si regenerare. Activitatea intestinală este stimulată, se regenerează flora intestinală, restabilindu-se colonizarea bacteriană naturală, astfel că bacteriile benefice vor fi din nou capabile să descompună toxinele și imunitatea organismului va crește.
!ATENȚIE! O alimentație greșită produce în organism cantități mari de radicali liberi - acei atomi care au un număr de electroni impar și care caută la propriu prin corpul uman, alți electroni cu care să se împerecheze, astfel că radicalii liberi distrug celulele sănătoase, furându-le electronii.
Cu un aport caloric minim, iarba de orz înhibă aceste mutații celulare neutralizând radicalii liberi, reglează procesele metabolice până la cel mai mic detaliu datorită nivelului extrem de ridicat de substanțe vitale și enzime pe care le conține, asigură respirația celulară sănătoasă, reglează pofta de mâncare, reduce foamea și oboseala, crește rezistența la stres, înlătură depresia și insomnia.
În cazul persoanelor sănătoase, iarba de orz verde crește vitalitatea, purifică organismul, reglează apetitul, este ajutor bun în astenia de primăvară şi în perioadele de stres fizic sau psihic.
Așadar, clorofila, multitudinea de vitamine, minerale, enzime și aminoacizi din iarba de orz, au un efect puternic asupra organismului. Fiecare element din compoziția acestei plante are un efect specific. Însă, acționând SINERGIC (în amestec), se creează un impact mult mai mare, puterea lor vindecătoare CREȘTE, astfel încât BENEFICIILE NU POT FI ATINSE CU COMPONENTELE ADMINISTRATE SINGURE, SEPARAT!
!ATENȚIE! Chiar dacă alimentația zilnică conține doar o mică parte din legume și fructe proaspete, mulți oameni rămân sănătoși doar datorită consumului de iarbă de orz!
CUM SE CONSUMĂ IARBA DE ORZ?
Se poate face suc din iarba de orz, atunci când atinge înălțimea de 10-15 cm sau se poate face suc din pulberea de orz verde, care nu conține altceva decât iarbă de orz deshidratată prin ventilație cu o tehnologie avansată, care nu permite pierderea proprietăților plantei. Atunci când adăugăm apa de izvor ( sau apa minerală plată ) peste pulbere, obținem exact suc de iarbă de orz, băutura cu gust verde, capabilă să ne redea/mențină sănătatea.
Pulberea sau sucul de orz verde se consumă doar pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, înainte de masă cu 30 de minute. Atunci când se prepară pulberea, pentru un adult se pune o linguriță cu vârf la un pahar cu apă, iar pentru copii se înjumătățește cantitatea de pulbere pentru un pahar de apă.
Utilizarea regulată este recomandată nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. Iarba de orz sprijină dezvoltarea fizică și mentală, face oasele puternice, promovează inteligența, previne tulburările de somn, combate tulburările de concentrare și hiperactivitatea.
Pulberea de orz verde se găsește comercializată în magazinele naturiste și/sau în magazinele specializate cu produse Bio.
CONTRAINDICAȚII
Nu se recomandă gravidelor și mamelor care alăptează, deoarece în procesul de detoxifiere care se declanșează, se elimină reziduuri care pot afecta fătul/copilul.
Celor care suferă de diabet li se recomandă să anunțe medicul care îi are sub supraveghere dacă doresc să introducă în alimentație iarba de orz, deoarece aceasta scade glicemia și în multe cazuri, medicul ajustează ( diminuează) tratamentul medicamentos.
Intolerantă la iarba de orz verde.
SĂ NU UITĂM! Sentimentele negative - supărarea, invidia, ura, gelozia, furia etc sunt la fel de distrugătoare pentru sănătate ca și o alimentație proastă, deoarece și acestea, la fel ca și alimentația greșită, produc în organism radicali liberi. Omul poate avea o alimentație corectă, dar dacă nu-ți păzește mintea de trăiri negative, dacă își hrănește fricile, furiile, gelozia, invida etc se va îmbolnăvi.
Este foarte important pentru sănătatea noastră, să trăim într-o stare de recunoștință pentru tot ceea ce avem bun sau rău, să ne fie sufletul plin de iubire, mulțumire și bucurie. Nu bucuria ne face recunoscători ci recunoștința ne umple sufletul de bucurie. Iar bucuriei îi urmează totul.
Autor: Plante de leac
© 2018 - 2023. Toate drepturile rezervate.
Natura vindecă trupul și iubirea vindecă sufletul!
Să fiți sănătoși!
Cu drag,
Distribuie mai departe
Pentru a putea lăsa un comentariu mai jos, trebuie să scrieți numele și mesajul dumneavoastră, să bifați căsuța cu "Datenschutzerklärung" (prin care confirmați că sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate) și apoi să bifați ultima căsuță, prin care confirmați că nu sunteți robot. Mai trebuie să dați click pe butonul "Senden", iar mesajul dumneavoastră va fi trimis cu succes și publicat după moderare. Vă mulțumesc!